Asunnonvälittäjä myy myös kaupunkia

Laatu LKV

Uuden kodin valinnan ratkaisivat asunto ja sen sijainti, ei välittäjä. Laatu LKV:stä jäi kuitenkin myönteinen kokemus kerrottavaksi eteenpäin.

Kun alkaa suunnitella muuttoa uudelle paikkakunnalle, kohtaa yleensä ensimmäisten joukossa asunnonvälittäjiä – verkossa tai kasvokkain. Joskus välittäjä saattaa vaikuttaa merkittävästi asuinpaikan valintaan.

Tähän ikään on ehtinyt tavata kirjavan joukon asunnon- ja kiinteistönvälittäjiä. Kirjava on paitsi ammattinimikkeiden lyhenneviidakko, myös osaamisen taso ja ennen kaikkea asenne.

Joskus tuntuu, ettei pitkä kokemus ole etu; niin leipääntyneitä ”myyjiä” asunnonetsijä saattaa kohdata. Siksi oli kiinnostavaa, kun sopivaa koti välitti Hämeenlinnassa nuori, paikallinen yrittäjä.

Muuttajaa ei kiinnosta vain asunto

Kun eri paikkakunnalla asuva harkitsee muuttoa esimerkiksi Hämeenlinnaan, hän luultavasti arvioi asuntotarjonnan lisäksi koko paikkakuntaa.

Jos tuntee entuudestaan kaupungin, välittäjä voi keskittyä asuntoihin. Mutta jos kaupunki on asiakkaalle vieras, pitäisi pystyä kmarkkinoimaan myös kaupunkikuvaa.

Muutaman viime vuoden aikana olen saanut jonkinlainen käsityksen siitä, miten hämeenlinnalaiset välittäjät osaavat ja tahtovat kaupitella kaupunkiaan. Erityistä kotiseutuylpeyttä en ole havainnut.

Ovathan Hämeenlinnan valtit varmasti kirkastuneet paikallisille asunnonvälittäjille?

Eihän vain pidetä itsestäänselvyyksinä asioita, jotka muualla asuvista saattavat tuntua suorastaan ylellisiltä? Kannattaisikohan kaupunginkin ottaa tässä pientä valmennusvastuuta?

Laatu LKV teki mitä lupasi

Laatu LKV toimi kiitettävän ammattimaisesti:

+  Faktat tulivat selviksi.
+  Asiat etenivät viivytyksettä.
+  Välittäjä teki täsmällisesti kaiken mitä lupasi.

Yrityksen tarinasta päätellen valtteihin kuuluu myös vahva paikallistuntemus, mutta asia jäi pääosin testaamatta.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *