Aulanko kätkee palvelujen kirjon

Aulanko

Aulanko on paljon muutakin kuin näkötornista avautua kansallismaisema. Alueen monipuolisen palvelutarjonnan soisi kirkastuvan vieraalle nykyistä helpommin.

Tähän blogiin näyttää rakentuvan ihan itsestään Kuukauden maisema -sarja:

Kävin Aulangolla ensimmäisiä kertoja alle kouluikäisenä. Muistan niiltä käynneiltä näkötornin ja karhuluolan. Kouluaikana olin Aulangolla myös luokkaretkellä.

Kaikesta tuosta on todisteena valokuvia. Siihen aikaan ne kiinnitettiin albumiin, mustavalkoisina muuten. Nuo vanhat kuvat löytyvät siksi vaivatta. Toisin on uudempien laita. Kaikkein uusimmat ovat tuhansien muiden kanssa pilvessä, vähän sitä vanhemmat värit haalistuneina ties missä.

Kansallismaisema tallella

Joskus vielä kiipeän näkötorniin. Sen juureltakin jo näkee, että tämä kappale kansallismaisemaa on säilyttänyt hyvin luonteensa vuosikymmenestä toiseen. Maisema ei ole vanhentunut ollenkaan samaan tahtiin kuin katsoja.

Toisin on Hattelmalan harjun laita. Kun lapsena kävin muun perheen mukana Hämeenlinnassa, reitti kulki harjun kautta. Siellä jopa pysähdyttiin ihailemaan maisemaa. Nykyisin näkee vain puita ja pusikkoa.

Näkötornilta avautuva maisema on ikoni. Lusikkaniemen tunnistaa varmaan jokainen hämäläinen ja moni muukin.

Koko päiväksi Aulangolle?

Yksi ystävä ”tilasi” kesäisen Päivä Aulangolla -retken jo ennen kuin ehdin muuttaa Hämeenlinnaan. Myös hänellä on lapsuudesta asti muistoja hienosta kohteesta. Aikuisena hän kertoi käyneenä Aulangolla vain kokouksissa ja koulutuksissa, hotellissa siis.

Olen ajatellut viedä myös muita muualta tulevia vieraita näkötornin juurelle ja moneen muuhunkin paikkaan Aulangolla. Vielä ei uskalla koronavaaran vuoksi käynnistää seuraelämää täysillä kierroksilla. Suunnitella kuitenkin voi jo nyt.

Kuvittelin kokoavani valmiin päiväohjelman tuosta vain muutamassa hetkessä. En muistanut, että Aulangon alueellahan ei ole omaa verkkopalvelua.

Tietoa netissä kyllä on, esimerkiksi:

Alueen toimijat tahtovat ymmärrettävästi pitää esillä omat verkkosivunsa. Jonkin verran niiden kesken on ristikkäistä linkitystä. Paremmin kaikki pitäisi kuitenkin koota yhteen.

Aulangon arvokas brändi on nyt vähän piilossa.

Hämeenlinnan kaupungin sivuilla lienee kattavin kooste kaikesta tarjonnasta. Sinne näyttää vievän myös osoite Aulanko.fi. Tuolta sivulta retkiohjelman suunnittelu on parasta aloittaa. Mitenkään helpoksi tai houkuttelevaksi vierailuun valmistautumista ei kuitenkaan ole tehyt.

Hienoa olisi, jos joku olisi miettinyt valmiiksi vaihtoehdon siitä, millaisen päivän Aulangolla voi viettää.

 

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *