Aulanko on kohta kotinurkilla

Saimme tänään rahdattua Cityvarastoon viimeisen erän sinne tarkoitetuista tavaroista. Saavutuksen kunniaksi poikkesimme Aulangolle lenkille ja nuotiolle.

Aulangon puistometsä ja laajemminkin luonnonsuojelualue on tullut vuosien mittaan tutuksi. Olen ulkoillut siellä varmaan enemmän kuin useimmat hämeenlinnalaiset.

Vasta melko hiljattain ”löysimme” Ulkoilumajan pihapiirissä sijaitsevan kodan. Siellä on reippaan kävelylenkin päälle rattoisaa kahvitella tai paistaa vaikka makkaraa.

Upeaa luontoa lähellä keskustaa

Tuntuu hienolta ajatella, että pian Aulanko on vain muutaman kilometrin päässä kotoa. Kävellenkin siellä voi hyvin käydä.

Oikeat hämeenlinnalaiset luultavasti naureskelevat säälivästi moiselle ihastelulle. Ei kannattaisi. Paikkakunnan kehitykselle ja menestykselle on  tärkeää tunnistaa vahvuudet jos tietysti heikkoudetkin.

Muualta katsottuna Aulanko on helmi, jota jopa kadehditaan.

Kota ei ole ainoa asia, joka vetää Ulkolumajalle, ei edes tärkein. Samalta parkkipaikalta pääsee Aulangonjärven rantaa myötäilevälle ulkoilureitille.

Monessa Suomen kaupungissa tuskin on vastaavaa: yhtä luonnonläheistä aluetta yhtä lähellä keskustaa. Huippuretkeilijät epäilemättä kaipaavat etäämmäs ja eksoottisempiin paikkoihin. Tavalliselle kaupungistuneelle ulkoilijalle Aulanko on kuitenkin erinomainen kohde:

helpon matkan päässä, ainakin omalla autolla liikkuville
+  vaihtelevaa, paljolti myös helppokulkuista maastoa
+  monipuoliset, hyvin merkityt reitit
+  kaunista, rikasta, puhdasta luontoa
+  ei ruuhkia, ainakaan yleensä.

 

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *