Elokuvannälkään ei tarvitse nääntyä

BioRex Verkatehdas

Verkatehtaan BioRex kulkee valtavirtaa, mutta vaihtelua elokuvatarjontaan näyttää tuovan Kino Tavast. Aina voi myös hypätä Helsingin-junaan. Hätävarana ovat netin suoratoistopalvelut.

Kävin iltapäivällä elokuvissa. Siihen tarjosi hyvän mahdollisuuden Bio-Rexin Senioribio. Kyse on kerran kuukaudessa järjestettävistä iltapäivänäytöksistä, joiden ohjelmisto on suunnattu varttuneemmalle väelle. Pieni alennuskin lipun hinnasta annetaan. Alaikärajaa ei ole.

Minua Senioribiossa viehättää ennen kaikkea näytösten kellonaika. On aina tuntunut jotenkin ylelliseltä istua elokuvissa arkena päiväsaikaan, kun suuri osa muista ihmisistä ahertaa. Tapa on perua jo opiskeluajoilta, vaikka unohtui välillä vuosiksi.

Tapoihini kuuluu myös katsoa kaksi, joskus kolmekin elokuvaa putkeen, jos sopivia sattuu suinkin olemaan samana iltapäivänä tarjolla. Tänään Senioribiossa oli:

  • Helene oli etukäteen kiinnostavampi ja kokemuksena vaikuttavampi.
  • Pikku naisia oli viihdyttävä ja herttainen.

Elokuvanautinnon kruunasi se, että täksi päiväksi sattui talven surkein sää. Se sopi sisäharrastuksiin.

Tekniikka toimii, tunnelma ei inspiroi

Verkatehtaan BioRex oli entuudestaan tuttu. Salit ovat mukavia ja teknisesti hyviä niin kuin muissakin uudenaikaisissa teattereissa. Tunnelmassa ne tosin häviävät pienille, perinteisemmille leffateattereille.

Monen salin teattereissa aulatilat ovat sellaisia kuin ketju edellyttää. Eivät ne ainakaan minua houkuttele tulemaan paikalle yhtään aikaisemmin kuin on pakko. Kun liput ostaa nettikaupasta, voi asettua paikalleen vasta viime tipassa.

Verkatehtaalla tilanne parani tosin huomattavasti, kun BioRexin naapuriin avautui kahvila. Mikä sen mukavampaa kuin istahtaa kahvikupin ääreen analysoimaan juuri nähtyä elokuvaa tai ennakoimaan vielä edessä olevaa.

Täydennystä netistä ja yhdistyksestä

Uskon, että käyn ahkerasti Verkatehtaan BioRexissä. Se sijaitsee mukavan kävelymatkan päässä kotoani. Parkkipaikkakin yleensä löytyi, kun sellaista aiemmin kaipaisin.

Pitää vain muistaa toimia nopeasti, jos tahtoo nähdä jonkin tietyn elokuvan. Monet hyvät leffat nimittäin näyttävät poistuvan ohjelmistosta todella nopeasti.

Elokuvateatterit, etenkin isoihin ketjuihin kuuluvat, esittävät juuri sitä, mitä yleisö käy katsomassa. Raha puhuu, totta kai. Onhan kyse liiketoiminnasta.

Netin suoratoistopalvelut täydentävät tarjontaa, mutta hyvät elokuvat ovat kuitenkin herkullisimmillaan oikeassa eikä missään kotiteatterissa.

Mielenkiintoista on jossain vaiheessa tutustua myös Kino Tavastin toimintaan. Nettisivujen perusteella se vaikuttaa aktiiviselta kulttuuriyhdistykseltä. En olekaan vuosikymmeniin kuulunut elokuvakerhoon.

Plussia ja miinus BioRex Verkatehtaalle

+  keskeinen sijainti, parkkipaikkojakin tarjolla
+  hyvä tekniikka, mukavat istuimet
+  elokuvanautintoa täydentää Verkatehtaan kahvila
+  Senioribion ansiosta päivänäytöksiä arkisin edes kerran kuukaudessa
  laatuleffat häipyvät ohjelmistosta välillä kovin nopeasti

 

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *