Kaupungin hyvät puolet uuden asukkaan silmin

Hämeenlinnan hyvät puolet

Tämä blogi on muuttajan päiväkirja, joka keskittyy Hämeenlinnan hyviin puoliin. Uutena asukkaana katson kaupunkia ehkä eri tavoin kuin täällä pitkään eläneet.

Muutama kirjoitus odottaa jo sitä päivää, kun blogi avautuu lukijoille – jos avautuu. Nyt on joka tapauksessa sopiva hetki selvittää edes itselle, mistä tässä kirjoittelussa on kyse.

Sisältö edustaa omia kokemuksiani ja näkemyksiäni, joihin muut ihmiset toki vaikuttavat.

En ole pyytänyt enkä saanut blogilleni minkään tahon lupaa tai hyväksyntää. Esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungilla ei ole tämän projektin kanssa yhtään mitään tekemistä.

Nettinahistelu antoi sytykkeen

Idea syntyi jo hieman ennen kuin muuton lopullinen aikataulu oli selvillä. Lueskelin taas kerran jotakin paikallista nettikinastelua ja mietin, miten joidenkin kirjoittajien sävy saattaakin olla niin ikävä

Someajan räksytys ei tietenkään ole vain hämeenlinnalainen ilmiö. Väsyttävää silti on, jos sanomisten sisältönä on aina vaatia, valittaa tai vastusta. Tuota tyyliä voisi usein luonnehtia vielä neljännellä v-alkuisella verbillä, mutta sitä ei tällaisessa säyseässä blogissa sovi käyttää.

Hämeenlinna ei onneksi ole kaikille ollenkaan surkea paikka elää. Tiedän, että monet muutkin kuin minä pitävät kaupunkia päinvastoin mukavana, jopa viehättävänä asuinympäristönä.

On  helppo kirjoittaa perusvireeltään positiivista blogia. Hämeenlinnan hyvät puolet ovat niin kiistattomia, ja niitä on todella paljon.

Kaupunki paranee kehumalla

Ensimmäisessä kirjoituksessa jo kerroin, etten kuulu siihen joukkoon, jota Hämeenlinna erityisesti toivoisi asukkaikseen – tai mikään muukaan suomalainen kaupunki.

Ajattelin kuitenkin uhmata ennakkoluuloja ja ruveta saman tien rakentamaan uuden kotikaupunkini menestystä. Teen sen kehumalla.

Olisihan se älytöntäkin muuttaa vapaaehtoisesti jonnekin ja ruveta sitten saman tien etsimään paikkakunnasta suurennuslasilla vikoja ja virheitä.

Mutta hymistelyynkään en aio sortua. Aivan varmasti kohdalle osuu myös huonoja kokemuksia. Niistäkin aion kertoa.

Aiheiksi poimin tavallisia arkisia asioita: palveluja, maisemia, tapahtumia, ehkä ihmisiäkin – mitä kaikkea nyt sattuu vastaan tulemaan

Ehkä kesään tai jouluun saakka

En yhtään tiedä, minne asti blogi-intoni riittää. Päättämättä on vielä sekin, milloin julkaisen blogin vai julkaisenko ollenkaan.

Uskon, että joka tapauksessa pidän tätä päiväkirjaa vähintään kesään asti. Viimeistään ensi vuodenvaihteeseen mennessä lienee aika lopettaa tai siirtää vuoro seuraavalle.

Olisihan se hienoa, jos uusien hämeenlinnalaisten näkökulmia saataisiin blogin muodossa jatkuvasti esille.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *