Kahvi maistuu Mahlianpuistossa

Cafe & Rent Mahlia

Viimeinenkin Hämeenlinnan kolmesta uudesta puistokahvilasta on nyt avattu. Asiakkaat näyttävät löytäneen Cafe & Rent Mahlian saman tien, vaikka sää ei alkupäiviä suosinut.

Oli mielenkiintoista seurata päivittäisillä kävelylenkeillä, miten paljon työtä kevyen kesäkahvilankin perustaminen vaati. Toiveita on helppo heitellä vähän sinne sun tänne, mutta toteutus on toinen juttu.

Kesäkahvila ei tipu taivaasta

En tosin tiedä, liittyivätkö kaikki kaivutyöt Mahlianpuistossa juuri tähän projektiin, mutta sijainnin perusteella niin voisi päätellä. Vähitellen Time Concrete -teoksen viereen tai sekaan alkoi joka tapauksessa ilmestyä rakennustarvikkeita, jotka selvästi lupailivat terassia.

Sitten tulivat vessat – juuri samoihin aikoihin, kun somessa kerrottiin, että ääliöt olivat jo ehtineet kaataa Linnanpuiston kesäkahvilan kopit. Moni ohikulkija varmaan mielessään toivoi, että vessat osattaisiin Mahlianpuistossa ankkuroida lujasti paikoilleen.

Satuin kulkemaan ohi, kun myyntikojua aseteltiin paikalleen. Seuraavalla kerralla terassilla istui jo asiakkaita, ja sitä seuraavalla lenkillä pysähdyin itsekin testaamaan tarjontaa.

Monta työtuntia oli tarvittu ennen kuin kahvia ja pullaa pääsi maistelemaan. Lupiakin oli varmaan pitänyt hakea useammalta taholta.

Iloisia ilmeitä ja kelpo kahvia

Cafe & Rent Mahlia sijaitsee sopivasti Rantareitin varrella. Aivan naapurissa on Vaakunan terassi. Tuskin sillekään pieni kilpailu pahaa tekee.

Näkymä puistokahvilasta Vanajalle on mitä kaunein. Ilta-auringossa paikka on varmaan parhaimmillaan.

Minä poikkesin kahville ensimmäisen kerran iltapäivällä, kun aurinko pilkisteli ja sadekuurot pitivät pientä taukoa. Muutama muukin asiakas siellä istuskeli.

Perusasiat olivat hyvällä mallilla. Palvelu on pirteää ja reipasta. Kahvi maistui ihan kohtuulliselta ja korvapuusti kotonaleivotulta. Ilman muuta poikkean paikassa ennen syksynä vielä useasti. Tarjonnastakin saa silloin kattavamman kuvan.

Pitäisi käydä niissä kahdessa muussakin uudessa puistokahvilassa. Ainoa este on tähän asti ollut keskikesän autuas laiskuus.

Paljon riippuu nyt asiakkaista

Hämeenlinnan kesään on toivottu monenlaista piristystä, esimerkiksi palveluita kaupungin hienoihin puistoihin. Tänä kesänä asiassa on päästy alkua pitemmälle.

Yrittäjien rohkeutta voi vain ihailla. Koronakevät kun ei varsinaisesti valanut uskoa tulevaisuuteen.

Asiakkailla on paljon toiveita, ja niin saa ja pitääkin olla. Kun toiveet sitten toteutuvat, äänekkäimmät toivovat eivät välttämättä ole ensimmäisinä jonottamassa uusien palvelujen ovella. Tästä lienee tunnetuin esimerkki kauppahalli, jota moni on Suomen eri kaupunkeihin toivonut mutta harvempi ostospaikkana suosinut.

Uudet puistokahvilat kaipaavat nyt paitsi kauniita ilmoja, myös ja ennen kaikkea kulutushaluisia asiakkaita.

 

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *