Kahvinautinto brasilialaisin vivahtein

Dois Amores

Dois Amores tuskin on Hämeenlinnan tunnetuin kahvila. Sillä olisi hyvät syyt tehdä numeroa itsestään: sydämellinen palvelu, herkulliset, omaleimaiset leivonnaiset, hyvä kahvi.

Helteistä huolimatta on ollut pakko lisätä liikuntaa. Muuten eivät kulu kalorit, joita kertyy, kun herkuttelee kaupungin hienoissa kahviloissa. Olisinkohan lupaillut tutustumis- ja esittelykierrosta, jos olisin kunnolla hahmottanut, miten monipuolista tarjonta on.

Kierros alkoi tutusta ja turvallisesta Laurellin kahvilasta. Toiseksi pistäydyin – ja ihastuin – Willa Vasken pihakahvilaan.

Nyt on vuorossa Dois Amores osoitteessa Raatihuoneenkatu 4.

Vain suositus sai poikkeamaan

Tuskin olisin omin neuvoin löytänyt Dois Amoresta pitkään aikaan, jos ollenkaan. Se on vakioreittejäni ajatellen piilossa. Autolla olen huristellut ohi kymmeniä tai satoja kertoja, mutta silloin on parasta jättää kahvilat bongailematta.

Oppaana toimi onneksi Facebookissa Ulla Tähtinen: – Kiva ja viihtyisä paikka, itseleivotut leivonnaiset, kahvi tarjoillaan pöytään, hän kuvaili.

Suositus muistui mieleen, kun yhtenä iltapäivänä teki mieli hyvää kahvia. Sitä olisi saanut kotonakin, mutta lisäksi teki mieli jotakin pientä leivonnaista. Siis pientä! Olimme valmistautuneet jakamaan yhden pullan tai leivoksen kahdelle.

Dois Amores -kahvilan julkisivu ei ihmeitä luvannut. Terassille ei olisi tilaakan, mutta oven vieressä oli sentään yksi pöytä ja pari tuolia, vapaina ja varjossa sitä paitsi.

Kaupungin parhaat leivokset?

Kun suosittelija lupasi, että tarjolla olisi itseleivottuja leivonnaisia, mieleeni tulivat jonkinlaiset perinnepullat. Siksi olin ällikällä lyöty, kun näin Dois Amoresin ”pullatiskin”: todella kauniit leivokset ynnä muut herkut siinä odottelivat valintaani!

Alkuperäisen suunnitelman mukaan jaoimme leivonnaisen kahdelle. Mutta rehellinen ollakseni, niitä jaettuja leivoksia oli kaksi, kaksi ihan pientä…

Kahta lajia maistettuani olisin jo valmis julistamaan, että Dois Amores tarjoaa Hämeenlinnan parhaat leivokset. Vielä pitää kuitenkin malttaa mielensä, kun kahvilakierros on vasta alussa.

Omien kantapaikkojeni joukkoon Dois Amores pääsee varmasti. Suurena syynä on hyvä, siis tavallista parempi kahvi. Ihan täytä kymppiä en vielä ole siitä valmis antamaan. Jätetään muillekin paikoille mahdollisuus.

Mainostekstissä totta joka sana

Leivonnaistarjonta teki niin suuren vaikutuksen, etten muistanut arvioida kriittisellä silmällä kahvilan sisätiloja. Siisti ja kodikas vaikutelma kuitenkin jäi.

Kuten suosittelija oli kertonut, kahvi ja leivokset tarjoiltiin pöytään, myös sinne ainoaan ulkopöytään.

Nostalgiset kahvikupit olivat luku sinänsä, samoin posliinikannu, josta sai kaataa lisää kahvia.

Vasta jälkikäteen tutustuin kahvilan nettisivuihin. Hyvä niin, sillä etukäteen olisin ilman muuta epäillyt niitä ylisanoista ja mainoslässystä.

Totta se teksti on, jopa palvelun osuudelta:

”Panostamme palveluun, koska uskomme sen hyvää tekevään voimaan. Olet meille tärkeä ja haluamme osoittaa sen tuomalla päivääsi iloa.

Tuotevalikoimissamme on perinteisiä brasilialaisia leivonnaisia sekä suomalaisille tuttuja herkkuja pienellä brasilialaiskosketuksella.”

Tuo pieni brasilialaiskosketus tuntu myös asiakaspalvelussa.

Gluteenittomuudesta lisäpisteitä

Vasta nettisivuilta luin, että Dois Amores valmistaa kaikki tuotteensa gluteenittomina. Siitä pitää antaa erityiskiitos.

Tuttavapiiriin kuuluu keliaakikoita. Heidän seurassaan olen oppinut, että gluteenittomat tuotteet puuttuvat edelleen monissa paikoissa kokonaan tai sitten ne erottuvat muusta tarjonnasta ikävällä ulkonäöllään.

Dois Amores kaataa hienosti raja-aitaa ”tavallisten” ja ”erityisten” tuotteiden väliltä.

Melkein pelkkää plussaa Dois Amores -kahvilalle

+  herkullisia ja erittäin esteettisiä leivonnaisia
+  hyvää kahvia
+  pöytiintarjoilu ja lämminhenkinen palvelu
+  nostalgiset astiat
+  valaisevat nettisivut, joiden lupaukset myös toteutuvat käytännössä.

Pieni miinus tulee sijainnista, mutta arvio on hyvin subjektiivinen. Jollekin toiselle paikka voi olla juuri sopiva ja oikea.

Kesähelteillä kaipaa ulkopöytiä, mutta marraskuussa lämmittää varmasti paljon enemmän sydämellinen palvelu.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *