Kaupunginpuistossa sinivuokkoretkellä

Sinivuokot

Elämyksiä Hämeenlinnassa riittää, vaikka korona keskeytti kulttuuri- ja ravintonautinnot. Tällä viikolla ovat loistaneet sinivuokot.

Kaupunginpuisto on entuudestaan ehdoton suosikkini Hämeenlinnan puistojen joukossa. Olen kuitenkin huomannut, että moni pitkään tai koko ikänsä paikkakunnalla asunut tuntee sen aika huonosti.

Tai tuntee ja tuntee. Lähes kaikki ovat tietysti käyneet kesäteatterissa. Mutta läheskään kaikki eivät muista, että se sijaitsee Kaupunginpuistossa. Kesäteatteri on jo hivuttautunut joiden hämeenlinnalaisten puheissa koko hienon alueen kutsumanimeksi.

Kannattaisikohan puiston vanha nimi Parkki palauttaa arkikäyttöön? Se olisi lyhyt ja ytimekäs ja muistuttaisi alueen hienosta historiasta.

Monet ovat ulkoilleet lukuisia tai lukemattomia kertoa Rantareitin sillä osuudella, joka myötäilee Kaupunginpuiston rantaa. Ylhäällä Pyövelinmäellä sitä vastoin saa useimmiten nauttia kansallismaisemasta ylhäisessä yksinäisyydessään.

Hyvä kohde keväällä ja syksyllä

Keskikesällä puistoa tosiaan hallitsee kesäteatteri. Välillä olen tilannetta mielessäni hieman harmitellutkin, vaikkei minulla missään nimessä ole mitään Hämeenlinnan Uutta Kesäteatteria vastaan, päinvastoin.

Parkki esiintyy erityisen  edukseen keväällä ja syksyllä, joten teatteriväki ja luontoretkeilijät pystyvät mukavasti vuorottelemaan.

Ruska-aikaan puistossa on kerrassaan upeaa. Keväällä retket kannattaa aloittaa varhain, ettei vain jää paitsi sinivuokkojen loistosta. Se on viime päivinä ollut parhaimmillaan.

Vaikka olen lapsesta asti käynyt keväisin metsässä sinivuokkoja ihailemassa, yhtä suurta määrää noita kylmää pelkäämättömiä kukkijoita en muista nähneeni muualla kuin juuri Kaupunginpuistossa.

Kaupungin hienoin maisema?

Puistokomitean paviljonki

Muutan aika joustavasti mieltäni siitä, mikä on Hämeenlinnan hienoin maisema.

Maaliskuussa ykköseksi nousi näkymä Varikonniemestä Hämeen linnan suuntaan. Huhtikuussa olen tuijotellut vähintään yhtä lumoutuneena Puistokomitean paviljongilta Vanjavedelle ja kaupungin keskustaan päiin.

Mikä mahtaa olla mielimaisemani toukokuussa?

 

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *