Nyt kesäretkelle omaan maakuntaan!

Kesäretkelle Hämeeseen

Koronakevättä saattaa kotimaanmatkailussa seurata nopea nousu. Omaa maakuntaamme voi auttaa poimimaan osuuttaan buumista lähtemällä itse ja yllyttämällä muita kesäretkelle Hämeeseen.

Jopa kolme miljoonaa suomalaista aikoo lomailla loppuvuonna kotimaassa, kertoi ammattikorkeakoulu Haaga-Helia tuoreen kyselynsä tuloksista.

Kaksi kolmesta ei kuitenkaan vielä tiedä, mihin Suomessa matkustaisi – tai ei tiennyt ainakaan toukokuun alkupuolella, kun kysely tehtiin.

Millaisen siivun Hämeenlinna ja Kanta-Häme mahtavat tuosta potentiaalista napata? Aika suuri osa kotimaanmatkaa miettivistä asuu sitä paitsi sopivan lähellä tätä tienoota.

Lepo ja luonto kiinnostavat

Kovin pitkään ei nyt kannattaisi aikailla. Ihmiset tarkentavat lomasuunnitelmiaan näinä päivinä ja lähiviikkoina.

Hämeenlinnan seudun pitäisi nyt pystyä antamaan kotimaanmatkaa suunnitteleville ideoita ja impulsseja. Ei tämä tienoo itsestään nouse vaihtoehtojen listalle eikä etenkään kärkipäähän. Nyt olisi pikaisen markkinointi-iskun paikka:

Miten nostaa Häme nopeasti näkyviin koronakesän matkailutarjonnassa?

Maakunnan yhteisen, kekseliään somekampanjan ainakin luulisi vielä onnistuvan.

Haaga-Helian kyselyn antaa vihjeitä myös siitä, millaiset matkailutuotteet juuri nyt kelpaisivat suomalaisille. Mahdollisista lomanviettotavoista kiinnostavimpina pidetään seuraavia:

  • lepo-/rauhoittumislomaa (40%)
  • mökkilomaa (31%)
  • luontolomaa (30%).

Lepo ja rauhoittuminen olivat kärjessä myös niillä, jotka olivat jo ehtineet suunnitella lomansa. Kanta-Hämeellä näyttäisi siis olevan paljonkin sopivaa tarjottavaa kotimaassa matkaileville.

Kun aiemmassa kirjoituksessa pohdiskelin Aulangon brändiä ja palvelutarjontaa, unohdin kokonaan vilkaista Visit Häme -verkkopalvelua. Mitä mieltä olet, lukija hyvä, houkutteleeko se kesäretkille Kanta-Hämeeseen?

Kotiseuturetket kunniaan

Omatkin asukkaat voivat osaltaan nostaa alueen matkailu- ja palveluyrityksiä koronasuosta.

Tuskin olisi kohtuuton uhraus suunnata yhtenä kesänä tavallista suurempi osa lomabudjetista omaa kaupunkiin ja maakuntaan. Kiertoon pitäisi saada edes sama määrä euroja kuin ennenkin. Tänä vuonnahan meillä monella säästyy jokunen kymppi esimerkiksi kesäteatterien ja isojen tapahtumien lipuista.

Koronakeväänä herännyttä yhteishenkeä tarvitaan edelleen. Tönitään siis toisiamme lempeästi kotiseuturetkille:

Kehutaan sumeilematta niitä Hämeenlinnan seudun retkikohteita ja palveluja, joista itsellä on hyviä kokemuksia!

Niin voisi parantaa tätä kaupunkia ja kulmakuntaa paljon tehokkaammin kuin haukkumalla. Olisihan sillä merkitystä, jos kaikki esimerkiksi omilla sometileillään puhuisivat hyvää kesäretkistään Kanta-Hämeessä.

Ei suositeltavien retkien tarvitse kestää päiväkausia eikä maksaa mahdottomia. Tärkeintä on esitellä yhteisvoimin kotiseudun kesämahdollisuuksista.

Niin tämä blogi lähiviikkoina tekee.

#kesäretkellehämeeseen

 

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *