Matot puhtaiksi karanteeniaikana

Pyykkipojat

Hämeenlinnassa ei ole pakko ostaa pesulapalveluja samalta ketjulta kuin monella muulla paikkakunnalla. Paikallinen yritys osoittikin joustavuutensa koronaoloissa.

Muuttokiireiden keskellä pari mattoa jäi viemättä pesulaan. Olisikohan osasyy ollut se, etten ole koskaan erityisemmin pitänyt monopolipesulasta.

Hämeenlinnassa löytyi valtakunnallisen ketjun lisäksi toinen vaihtoehto: paikallisin voimin toimiva täyden palvelun pesula. Päätin testata, miten se vastaa akuuttiin tarpeeseen: matot pesulaan ja takaisin ilman lähikontakteja. Kaiken piti tapahtua viikossa, jotta puhtaat matot saataisiin lattialle pääsiäiseksi.

Sujuvaa logistiikkaa

Minulla oli hämärä muistikuva, että Pyykkipojat tarjoaisi matoille myös kuljetuspalvelua. Nyt en kuitenkaan yrityksen nettisivuilta sitä mahdollisuutta löytänyt. Ehkä poikkeustilanne oli täyttänyt kapasiteetin, tai sitten pitkäjänteisyyteni ei riittänyt sivujen huolelliseen selailuun.

Soitin ja ehdotin seuraavaa poikkeusjärjestelyä:

  1. Pakkaan matot ja vähän muutakin pesetettävää auton takalaatikkoon.
  2. Ajan pesulan pihaan, jossa avulias pyykkipoika nappaa matot ynnä muut sieltä takarontista.
  3. Saan viestin, kun työ on valmis.
  4. Ajan taas pesulan pihaan, ja pyykkipoika pakkaa matot ynnä muut autooni.

Se sopi ja niin sovittiin. Tarjouduin maksamaan työn ennen noutoa, mutta lasku pakattiin samaan pussiin puhtaiden pyykkien kanssa.

Saimme pääsiäiseksi lattiaan ihan uudennäköiset matot – ilman lähikontaktia.

Ei pelkkiä puheita

Uskon, että myös pesula voitti, vaikka joutui näkemään vähän ylimääräistä vaivaa. Pyykkipojat nimittäin sai uuden vakiasiakkaan, joka myös pistää hyvän kellon kuulumaan.

Koronakaudella joka puolella puhutaan kauniisti pulaan joutuneiden pienyrittäjien puolesta. Puheet eivät kuitenkaan isosti auta, jos kassa on tyhjä. ”Tukijoiden” pitää pistää myös euroja likoon.

Parasta hämeenlinnalaisuutta juuri nyt on ostaa tuotteita ja palveluja paikallisilta yrityksiltä.

Plussia pyykkipojille

+  työn jälki moitteeton
+  hinta kilpailukykyinen
+  työ valmis sovitussa ajassa
+  joustava palavelu poikkeustilanteessa

 

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *