Pihakahvila ei harhaudu pintamuotiin

Willa Vaski

Käsityötalo on vallannut pop up -kahvilalleen vanhan, viehättävän ja hellesäällä ihanan varjoisan sisäpihan Lukiokadulta. Kahvila kunnioittaa hienosti historiaa, jota paikka huokuu.

Kyselin viikko, pari sitten blogin Facebook-sivulla vinkkejä kahvilakierrokselle. Tarkoitus on tutustua Hämeenlinnan kahviloihin, jotta niiden joukosta löytyisivät omat kantapaikat. Kierros oli alkanut tutustu Laurellin kahvilasta.

Vinkkejä myös tuli – kiitos kaikista! Lisääkin saa tulla.

Laurellin jälkeen otin ohjelmaan Willa Vasken.

Mieleen nousi lämpimiä muistoja

Willa Vaskihan on käsityöpuoti ja näyttelytila osoitteessa Lukiokatu 4. Pop up -kahvila toimii sisäpihalla; kahvit ja pullat myydään sisällä.

Miljööstä tuli mieleen vuosien takainen visiitti tammisaarelaiseen kesäkahvilaan. Siitä retkestä on lämpimät muistot.

Willa Vasken pihakahvila osoittaa, ettei aina tarvita isoja investointeja, ei lasia ja terästä, ei avaruusalukselta näyttävää kahvikonetta. On hienoa, että vanha piha on otettu käyttöön ja tehty siitä parilla pöytäryhmällä mitä viehättävin kesäkeidas.

Seuralainen ylisti raparperipiirakkaa. Itse ihastuin perinteiseen korvapuustiin. Se oli ihan samanlainen kuin ne, joita oma äitini lapsuudessani leipoi: aika tummaksi paistettu ja kohtuullisen kokoinen. En ole koskaan ymmärtänyt, että korvapuustin nimellä myydään mössöpullajärkäleitä, joista söisi koko suku, jos nimittäin tuo mössö jollekin maistuisi.

Kahvi oli vähintään kohtalaista. Henkilökunta palveli huomaavaisesti ja otti kiitettävästi huomioon myös koronankauden vaatimukset.

Valokuvanäyttelyyn on palattava

Galleria Willassa on esillä vielä muutaman päivän Päivi Tjukanovin luontokuvia. Jäin niihin kerrasta koukkuun.

Harmi vain, että aikaa oli ensimmäisellä käynnillä niukanlaisesti. Tyhmää sinänsä ottaa kiire evääksi kahvilaretkille.

Willa Vaskessa pitää siis piipahtaa uudelleen tällä viikolla. Tahdon viivähtää erityisesti sen valokuvan äärellä, jossa on joutsenpari aamusumussa. ”Tiedän”, että kyse on nimenomaan aamusumusta. Olen nimittäin katsonut yhtenä erityisen onnellisena kesänä tuota samaa näkymää. Taas yksi lämmin muisto!

Käsityöpuoti puolestaan ratkaisi ajankohtaisen arkiongelmani. Uusi, entistä isompi kännykkä ei ole meinannut millään mahtua Marimekon pieneen olkalaukkuun, jota olen tottunut kuljettamaan mukanani kesäisillä kävelyretkillä.

Willa Vaskesta löysin uuden laukun, joka on juuri ne tarvittavat millit tilavampi. Kiitokset vain tekijälle – Ulla Mäntytörmälle Iittalaan!

Monta plussaa Willa Vasken pop up -kahvilalle

+  viehättävä miljöö, mukavan varjoisaa hellepäivänä
+  maukkaita, perinteisiä leivonnaisia
+  kohtalaista kahvia
+  kiireetön tunnelma, ystävällinen palvelu
+  koronavaara hyvin huomioon
+  käsityöpuodista ja valokuvanäyttelystä kahvilakäynnille kiinnostavaa lisäsisältöä.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *