Puoli vuotta kehuja kotikaupungille

Hämeenlinnan hyviin puoliin keskittyvää blogia on epäilty jopa osaksi P-torin salaliittoa. Tosiasiassa taustalla on vain yhden uuden asukkaan usko siihen, että kaupunki paranee kehumalla.

Olen pitänyt Muuttajan päiväkirjaa viime vuodenvaihteesta alkaen, siis puolisen vuotta. Hämeenlinnassa en ole asunut vielä ihan niin kauaa. Lukijoille blogi avautui vasta toukokuun alkupuolelta, aika hiljattain siis.

Tähän voisi vaikka lopettaa. Alkuperäinen, epämääräinen ajatukseni oli jatkaa vuodenvaihteesta kesään tai sitten seuraavaan vuodenvaihteeseen.

Vielä en lopeta. Niin hauskaa on ollut kirjoitella, mitä mieleen juolahtaa – ilman pienimpiäkään aikataulu- tai muita paineista.

Korona sotki suunnitelmia

Yksi syy jatkaa on mikäpä muu kuin korona. Tarkoitus oli kevätkaudella testata ahkerasti Hämeenlinnan palveluja ja tapahtumia, mutta se jäi poikkeustilanteen takia aika vähiin.

Epidemia pyrki myös melkein väkisin aiheeksi kirjoituksiin, mikä ei oikein palvellut alkuperäistä ideaani.

Toisaalta korona pisti palvelut uudenlaiseen stressitestiin. Monet hämeenlinnalaisetkin yritykset suoriutuivat siitä ainakin asiakkaan näkökulmasta oikein hyvin.

40 kirjoitusta ilmestynyt

Tämä on Hämeenlinnaan-blogin 41. postaus. Paljon aiheita on vielä varastossa ja uusia tulee vastaan päivittäin.

Kävijätilaston mukaan tähän mennessä eniten lukijoita ovat keränneet seuraavat kirjoitukset:

  1. Pihakahvila ei harhaudu pintamuotiin
  2. Pitkospuilla hämäläisyys punnitaan
  3. Kahvinautinto brasilialaisin vivahtein
  4. Muuttajan päiväkirja avautui
  5. Puistoon piknikille tai muuten vain.

Noiden postausten suosion selittää se, että ne ovat olleet somessa, tarkemmin sanoen Facebookissa parhaiten esillä.

Leffarahat Facebookille

Kirjoittamisen luonteeseen jotenkin kuuluu, että alkaa kaivata lukijoita. Niin kävi minullekin sen jälkeen, kun lopulta sain aikaiseksi avata tämän blogin kaikille kiinnostuneille.

Uuden blogin mahdollisuudet kerätä lukijoita omalla painollaan eivät ole kaksiset. Päätin siis pistää muutaman roposen Facebook-mainontaan. Joutuuhan ihminen yleensäkin maksamaan harrastuksistaan jotakin.

Budjetin määrittelyssä auttoi korona. Sehän sulki kaiken muun lisäksi elokuvateatterit. Olen touko-kesäkuussa pulittanut Facebookille suunnilleen saman verran euroja kuin olisin maksanut BioRexin lippukauppaan.

Nyt Verkatehtaan BioRex on taas avannut ovensa, joten pitää harkita tilanne uudelleen.

Kiitokset palautteista!

Eniten mukavia kommentteja olen saanut muilta Hämeenlinnaan hiljattain muuttaneilta, pääasiassa sähköpostissa. Heillä on ollut kerrottavanaan monta kiinnostavaa ja hauskaa tarinaa.

Olen yrittänyt lähettää linkin niille, tahoille, joita olen postauksissani arvioinut, yleensä siis kehunut. Ihan kaikkien sähköpostiosoitetta en ole löytänyt. On linkin lähetys saattanut joskus unohtuakin. Useimmilta ovat vastanneet kohteliaasti.

Julistin heti blogin alkutaipaleella uskoani positiivisuuden voimaan: kaupunki paranee kehumalla!

Arvasin toki, ettei kehuminen ole kaikkien mieleen. Mutta sitä en olisi arvannut, että näiden harmittomien kirjoitelmien kuviteltaisiin olevan osa Suurta Salaliittoa koodinimeltään P-tori.

Parasta varmaan kerrata:

En ole pyytänyt enkä saanut blogilleni minkään tahon lupaa tai hyväksyntää.

Esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungilla ei ole tämän projektin kanssa yhtään mitään tekemistä.

Muutto ei ole kaduttanut

Tähän asti olen ollut hyvin tyytyväinen päätökseeni muuttaa Hämeenlinnaan. En ole katunut hetkeäkään.

Ensimmäisessä kirjoituksessa listasin mielikuviani Hämeenlinnan hyvistä ja huonoista puolista. Tähänastiset kokemukset ovat vastanneet aika hyvin ennakkokäsitystä.

Palvelut ovat joiltakin osin jopa paremmassa jamassa kuin arvelin; sen on osoittanut esimerkiksi kahvilakierros. Ulkoilumahdollisuudet ja komeat maisemat nousivat koronakeväänä erityiseen arvoon, kun ulkoilu oli lähes ainoa ”laillinen” syy liikkua kodin ulkopuolella.

Miinuksetkin näyttävät tosin vielä pitemmiltä kuin ennen muuttoa. En parhaalla tahdollanikaan ymmärrä, mitä Hämeenlinnan haukkujat kuvittelevat kaunaisuudellaan ja ilkeydellään voittavansa. Mahtavatko kasvattaa lapsiaan ja kohdella ystäviään samaan tyyliin.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *