Puuvärit kotiin ilman lähikontaktia

Ultramariini

Kun pikku ostosta tehdessään saa erinomaista palvelua, palaa mielellään saman puotiin myös silloin, kun isommat hankinnat tulevat ajankohtaisiksi.

Olen vuosien mittaan ostanut silloin tällöin taidetarvikkeita Taide- ja Kehysliike Ultramariinista. Valikoima on laadukas ja hinnat harrastelijoidenkin kannalta järjelliset. Mikään suurasiakas en todellakaan ole.

Kynät unohtuivat ostoslistalta

Nyt tuli kesken koronakauden pula puuväreistä. Unohdimme hankkia ne, vaikka muuten valmistauduimme vapaaehtoiseen karanteeniin päivän, parin aikana aikana aika monipuolisesti.

Ei houkutellut lähteä kynäostoksille, vaikka Ultramariini toimiikin tungosten ulkopuolella Mäkelän teollisuusalueella. Toisaalta kynät olivat yksi tapa torjua pitkästymistä, joka vaanii tässä rajoitusten sävyttämässä elämäntilanteessa.

Pistin siis Ultramariiniin sähköpostia ja kysyin, saataisiinko asia jotenkin järjestymään. Tuota pikaa tuli ystävällinen soitto. Parissa minuutissa sovimme mainion poikkeusjärjestelyn.

Nyt on aurinkoisia värejä pitkäksi aikaa. Ei pääse luovuus ainakaan kynäpulan vuoksi sammumaan.

Minä muistan tämän…

Huusholli oli karanteenin alkaessa vielä muuton jälkeen hienosäätöä vaille. Muun muassa muutama taulu odottaa uusia raameja.

Värikynäkokemuksen jälkeen ei tarvitse miettiä, mistä kehystystyön tilaa. Uskon Ultramariinin hoitavan senkin homman mallikkaasti.

Nopeat syövät hitaat, sanotaan. Koronakriisin aikana sanonta saattaa saada uuden muodon:

Joustavat syövät kaavoihin kangistuneet.

Oman kaupungin joustavia pienyrityksiä pitää muistaa suosia myös poikkeustilanteen päätyttyä, vaikka jossain näkisi muutamaa euroa halvemman hinnan.

Ultramariinin plussat

harrastelian tarpeisiin riittävän monipuolisen valikoima taidetarvikkeita
asiantunteva ja ystävällinen palvelu
+  kiitettävä joustavuus poikkeustilanteessa.

Jaa kirjoitus:

2 thoughts on “Puuvärit kotiin ilman lähikontaktia

  1. Kävin tässä lukemassa näitä sinun muuttovuodatuksiasi.Kiva lukea uus(vanhan?) muuttajan ajatuksia ,varsinkin kun näköjään asutaan suht samoilla alueilla.Itse opettelin nämä alueet muutama vuosi sitten ja tykästyin kovasti. Ihanaa huomata,että olet myös taiteen ystävä.Tuota kynä ja kehystys aiheesta ajattelin vinkata ihanasta RaamiDaamista Verkatehtaalla Viipurintie 4.Anu tekee laatukehyksiä ja hänellä on silmää eriaiheisille kehystettäville.Itse olen käynyt siellä useamman vuoden kehysasioissa.Niin ja muuten,siellä on myös kahvila.
    Löytyy FBstä
    Lämmintä kesää E-L

    1. Kiitos kommentista, ”naapuri”! Toivottavasti voimme myöhemminkin vertailla kokemuksia.
      RaamiDaamit on jo pikkuisen tuttu. Viime tai toissa kesänä poikkesimme siellä Taitaiden yössä. Täytyykin mennä uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *