Tavallisen mainio kahvila keskustassa

Marin Kahvila

Kun tavallisen oloinen kahvila tarjoaa tavattoman herkullisia leivonnaisia, koko paikka saa hetkessä hohtoa. Juuri sellaisen säväyksen teki Marin Kahvila Kasarmikadulla juustokakuillaan.

In vino veritas, väitetään. Viinissä on totuus. Niinköhän on. Paljon lujemmin luotan lauseeseen, joka lukee Marin Kahvilan seinällä – ja eri puolilla maailmaa muuallakin, missä kahvin syvimmästä olemuksesta jotakin ymmärretään:

Coffee makes everything possible.

Kahvikupillisen voimalla ratkotaan pieniä ja isoja asioita, riitojakin. Minä poikkesin Marin Kahvilaan hakemaan piristystä kesäpäivän väsähdykseen. Ja sain mitä hain.

 Jälkimaku ratkaisee

Lapset ovat selvästi tervetulleita asiakkaiksi. Kokonainen seinä on varattu heidän piirustuksilleen.

Kahvilan ei tarvitse olla niin ihmeellisen ainutlaatuinen, että se lyö heti ovella ällikällä. Riittää, kun asiakas pois lähtiessään ajattelee, että olipa mukava paikka – ja päättää tulla pian uudelleen.

Marin Kahvila Kasarmikatu 3:ssa vaikutti alkuun aika tavanomaiselta. Se ei ole hirveän hieno, siisti ja viihtyisä kyllä. Myöskään vitriinin tarjonta ei ensi vilkaisulla hätkähdyttänyt.

Yllätys oli sitten sitäkin iloisempi, kun molemmat testaamamme kakut maistuivat siltä, mitä nimi ja väri lupasivat. Turhan tavallista nimittäin on, että kaikki kakun tai leivoksen nimellä myytävä maistuu ihan samalta, vain väri vähän vaihtelee.

Sama pätee kahviin. Ei se ikimuistoista ollut mutta riittävän hyvää. Kofeiininpuutos tuli korjattua ja hyvä maku jäi.

Jos tarkkoja ollaan, yksi yksityiskohta Marin Kahvilassa kiinnitti huomiota heti, kun ovesta astui sisään: kahvilanpitäjä hymyili lämpimästi. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla moinen saisi asiakkaan melkein järkyttymään. Brändin kannalta on varmaan ollut osuva valinta nimetä paikka omistajan mukaan.

Taas yksi kantapaikka…

Marin Kahvilaan minulla on ollut jo pitemmän aikaa aikomus poiketa; tuleehan sen ohi kuljettua kohtalaisen usein. Vasta Facebookissa saatu suositus kuitenkin muutti aikeet todeksi.

Eikä käynti varmaankaan jää viimeiseksi. Erityisesti kiinnostaa maistella lisää talon omaa tuotantoa olevia leivonnaisia. Ne voivat hyvinkin vahvistaa paikan omaleimaisuutta.

Eläkepäivistäni Hämeenlinnassa uhkaa tulla yhtä suurta kahvilakierrosta. Enhän minä tätä kirjoitussarjaa suunnitellessani tajunnut, että paikkoja on ihan mahdoton määrä. Toistaiseksi kaikki testatut ovat sitä paitsi päässeet ehdolle kantapaikoikseni – Marin kahvilan lisäksi:

Onneksi Willa Vasken pihakahvila kai sentään menee talveksi kiinni. Turvallisinta joka tapauksessa tutustua seuraavaksi kesäkahviloihin, että talvella ehtii harrastaa vähän muutakin kuin kahvilakulttuuria.

Tähän asti Hämeenlinnan kahvilatarjonta on joka tapauksessa yllättänyt myönteisesti.

Monta plussaa Marin Kahvilalle

+  erittään maukasta juustokakkua
+  tavallisen hyvää kahvia
+  ammattimaisen eleetön palvelu, johon hymy toi lämpöä
+  kokonainen seinä varattu lasten piirustuksille
+  mukava miljöö, jossa punainen tehosteseinä vetää tehokkaasti huomion keskipisteeseen eli myyntitiskiin
+  muutama tuoli myös ulkona.

Sisustuksessa on aika monenkirjavia yksityiskohtia, mikä tekee vaikutelman pikkuisen levottomaksi. Tällä en tarkoita, että kaikkien kahviloiden pitäisi noudattaa kylmänviileää ”skandinaavista” tyyliä.

Varsinaisia nettisivuja en löytänyt. Facebookista ei saa kovin helposti kattavaa kuvaa paikasta. Toisaalta Marin Kahvila toimii keskellä kaupunkia, joten on helppo poiketa itse katsomaan, maistamaan ja kokemaan.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *